default logo
 

Научна конференция с международно участие “Съвременни технологии в дизайна, архитектурата, изкуството и културата”

Публикувана на 03-11-2023

В 2023г., обявена от Европейската комисия за „Европейската година на уменията“ и в рамките на „Дни на науката – 2023“ катедра „Инженерен дизайн “ към Машиностроителен факултет на Технически университет – София е домакин и организатор на конференцията „D etc. – Съвременни технологии в дизайна, архитектурата, изкуството и културата“.

В продължение на десет години катедра и специалност “Инженерен дизайн” беше домакин и съорганизатор на конференция, посветена на съвременните технологии в областта на културно-историческото наследство. На единадесетата година форумът, на който сме домакини ще разшири своя обхват.

На 16-ти и 17-ти ноември 2023г. преподавателите и студентите от катедра и специалност “Инженерен дизайн” ще бъдем домакини на научна конференция, която ще даде възможност за среща на свободни и творчески заредени умове с интереси в широк спектър от области – инженерни науки, ергономия, дизайн, архитектура, изкуства, култура и т.н. Затова нарекохме конференцията “D etc.” или “Дизайн и така нататък…”

Всичко за конференцията тук.